Basiscursus Aromatherapie door Geert Devlieghere op 5/10-12/10-19/10 van 19 u - 22 u. Inschrijven op contact@herbacos.be
ONS TELEFOON NUMMER: 0474 52 48 68 - 09 225.45.22
 

Recept serum anti-aging

Gepost door: Herbacos team Aantal keren gelezen: 2097 Commentaren: 0

Recept serum anti-aging

Een vrij eenvoudige bereiding, maar een heel krachtig serum!

Benodigdheden voor 50 g anti-aging serum

 • 20 g gedemineraliseerd water
 • 2 mespuntjes hyaluronpoeder duo (dit is een mengsel van hoog- en laagmoleculair hyaluronzuur - sterk anti-aging)
 • 20 g aloë vera gel (sterk hydraterend)
 • 4 g D-panthenol (voor droge en/of schrale huid)
 • 4 g lipodermin (liposomengel - sterk anti-aging)
 • 4 g collageen (anti-aging)
 • 8 druppels Vitamine ACE-fluid (vitamine complex)
 • 10 druppels biokons (conserveermiddel)
 • Materialen
 • Weegschaal
 • Roerstaaf
 • Beker van 100 ml
 • Airless pompflesje van 50 ml

Werkwijze

Roer het hyaluronpoeder door het water en laat staan tot alles opgelost is.  

Hyaluronpoeder lost niet goed op, maar door regelmatig te roeren en veel geduld (reken een uurtje) krijg je uiteindelijk een lichte gel.

Voeg dan achtereenvolgens de andere ingrediënten toe en roer telkens zeer goed.

Giet in een airless pompflesje en klaar is kees!

download recept

Aanbevolen producten

Aloë vera gel-Herbacos 100 ml
5,09€ Ex Btw: 4,21€

Aloë vera gel is een vochtvasthoudende gel uit de Aloë vera plant.   Aloë vera heeft een hydraterende, verzachtende, ontstekingswerende en herstellende werking op de huid.  Het dringt diep door in de huid en wordt snel opgenomen.Aloë vera in gelvorm kan puur op de huid gebruikt worden of als toevoeging in bereidingen van hydraterende crèmes en bodymilks.  Ook in een after-sun is het een ideale toevoeging omwille van zijn kalmerende, verkoelende en herstellende werking op de huid.  Aloë vera helpt ook om de pH-waarde (zuurtegraad) van de huid in evenwicht te houden.  ..

Toevoegen
Vitamine A-C-E-fluid-Herbacos 10 ml
5,36€ Ex Btw: 4,43€

Emulsie met drie vitamines A,C en E  anti-oxidanten die je kan toevoegen aan je koude bereidinghoudt huidveroudering door contact met lucht , zuurstof (oxidatie) en licht (zon) tegendosering : 1-2 %INCI: Aqua, Pentylene glycol, Tocopherol acetaaat, Retinol acetaat, Lecithine, Ascorbyl Palmitaat..

Toevoegen
Collageen vloeibaar 1 % helder-Herbacos 10 ml
2,51€ Ex Btw: 2,07€

Collageen is het voornaamste structuurgevende eiwit van de huid.  Ongeveer 65% van het lichaam bestaat uit water, het resterende deel uit extracellulaire matrix zoals dat wordt genoemd (35%) en mineralen (11%).Collageen is goed voor meer dan 70% van de extracellulaire matrix. Collageen houdt het lichaam letterlijk bij elkaar. Het woord is afgeleid van het Griekse Kolla dat lijm betekent.  De collageenmolecule is samengesteld uit drie polypeptideketens die om elkaar heen zijn gedraaid en dikke fibrines vormen met een enorme treksterkte. Deze fibrines vormen een robuuste basis of matrix die cellen, weefsel en botten ondersteunt, waardoor een vitaal raamwerk ontstaat en de organen en ledematen goed kunnen functioneren. In de huid wordt collageen geproduceerd door speciale cellen in de lederhuid, fibroblasten genaamd. Het collageen dat hier wordt geproduceerd werkt als een stootkussen voor het huidoppervlak en draagt bij aan een gladde, stevige en volle huid. Collageensynthese vindt ons hele leven plaats om de beschadigde fibrines te herstellen en te vervangen. Toch gaat dit heel langzaam omdat collageen heel stug is.  In vergelijking bijv met hyaluronzuur (een krachtige vochtbindende stof) dat maar 2 tot 3 dagen nodig heeft om zich te vernieuwen, doet collageen er wel 15 jaar over om uberhaupt maar voor de helft vernieuwd te zijn. Bovendien vertraagt het proces ook nog eens door de ouderdom. Zonder regelmatige aanvoer van vers collageen wordt de ondersteuningsmatrix van de huid steeds kwetsbaarder. Er ontstaan zg. kruiskoppelingen tussen de collageenvezels waardoor hun flexibiliteit afneemt met rimpels, plooien en verzakkingen als gevolg. Men noemt dit verharden van de vezels ook wel glycatie...

Toevoegen
D-Panthenol 75 % pro-vitamine B5-Herbacos 10 ml
3,04€ Ex Btw: 2,51€

Van nature komt Pantenol voor in levende cellen en het kan worden gewonnen uit natuurlijke bronnen. Op de verpakking van cosmeticaproducten wordt het ook vaak aangeduid als pro-vitamine B5.  Het is een conditioner voor zowel huid als haar, het houdt vocht vast, waardoor het uitdroging voorkomt.  Daarnaast maakt panthenol de huid glad, soepel en vermindert huidschade die door omgevingsfactoren als luchtvervuiling en zonnestralen zijn ontstaan.Op de huid fungeert Panthenol als een verzachter, het hydrateert de huid en bevordert de wondgenezing. Vanwege deze eigenschappen wordt Panthenol ook wel in aftersun producten gebruikt en in crèmes die lichte brandwonden behandelen.In haarverzorgingsproducten, bindt Panthenol zich aan de haarschacht. Hierdoor ontstaat er een glanzend laagje om elke haar. Daarnaast zorgt het ook voor een anti-statische werking.Dosering:0.5-5% in eindproducthittegevoelig, niet boven 40 °C verwarmenwateroplosbaarin de handwarme emulsie vermengen ..

Toevoegen
Biokons Neo conserveringsmiddel-Herbacos 10 ml
2,60€ Ex Btw: 2,15€

Biokons is een mild conserveringsmiddel voor cosmetica. Het is een combinatie van diverse antibacterieel werkende natuurlijke geurstoffen.Biokons heeft een lichte geur (en wordt gemakkelijk overheerst door toevoeging van etherische olie aan de bereiding).Dit conserveringsmiddel is biologisch afbreekbaar.Dosering: 1-3 % (1% geeft een houdbaarheid van ongeveer 3 maand)INCI: Propanediol, Phenethyl Alcohol, Undecyl Alcohol, Tocopherol..

Toevoegen
Gedemineraliseerd water-Herbacos 250 ml
1,90€ Ex Btw: 1,57€

Gedemineraliseerd water kan je gebruiken als waterfase in de bereiding van uw cosmetica..

Toevoegen
Airless dispenser body transparant / adapter transparant b 50 ml-Herbacos
2,56€ Ex Btw: 2,12€

Deze airless dispenser biedt o.a. volgende voordelen:- geen metalen onderdelen- zelfaanzuigende pomp- nauwkeurige dosering- minimale resthoeveelheid- 360 ° -functie, doneert in elke positieOpklikadapter, dosering 0,8 ml / slag Ideaal voor crèmes en lotions...

Toevoegen
Precisie weegschaal a 0,01 g
15,95€ Ex Btw: 13,18€

Nauwkeurigheid 0,01 g (zelfs bij lage gewichten)Minimaal detecteerbaar gewicht van 0,1 gMaximaal gewicht (capaciteit) 500 gWeegschaalplateau RVS 10x10cmTarra-functie5 beheerde eenheden : g, oz, ct, gn, tl42x14mm LCD- schermInclusief  2 x AAA LR03 Mini 1.5 volt type batterijen meegeleverd..

Toevoegen

Stel uw vraag