ONS TELEFOON NUMMER: +32 (0)9 225.45.22
 
Inci: Natriumcarbomeer (Sodium Carbomer)

Natriumcarbomeer is een veelgebruikte gelvormer. Je kan natriumcarbomeer gebruiken om haarstyling gel te maken (haargel), maar ook voor een gezichtsgel of andere verzorgende gel, zoals bijvoorbeeld aftershave-gel. Ook geschikt voor gebruik in deo-rollers.

Het vormt waterheldere gel met een pH van 6-7. In warm water is gelering effectiever dan in koud water.

Verwerking: Oplossen in water en vervolgens verder verwerken.

Toepassing concentratie: 0,1 - 1,5%