TEGEN DE INFLATIE : 10 % KORTING OP DE GRONDSTOFFEN IN WEBSHOP EN WINKEL !!!!!!! De winkel is open op koopzondagen van 13 uur tot 17 uur . Binnenkort worden de fysische workshops heropgestart. Stuur ons een mail op contact@herbacos.be indien wij u persoonlijk moeten informeren.
ONS TELEFOON NUMMER: +32 (0)9 225.45.22
 

INCI: Cetylalcohol - 

Cetylalcohol is een emulgator en stabilisator voor crèmes. Het wordt erg veel gebruikt in crèmes, zelfgemaakte crèmes en crèmes uit de winkel, omdat het een veelzijdige stof is.

Als emulgator is het meestal een co-emulgator, een emulgator die naast een andere emulgator wordt gebruikt om daarmee te zorgen voor een betere en stabielere emulsie. Het kan echter wel als enige emulgator worden gebruikt, bijvoorbeeld in crèmespoelingen.

Als stabilisator maakt het crèmes minder gevoelig voor ontmenging: een crème wil altijd weer schiften in een waterlaag en een olielaag, een beetje cetylalcohol maakt dit risico vaak kleiner.

Daarnaast zorgt cetylalcohol ook voor iets dikkere crèmes, is de crème wat dunner uitgevallen dan bedoeld dan kan het recept vaak worden verbeterd door toevoeging van 1-2% cetylalcohol.

Tenslotte kan cetylalcohol zalven en andere watervrije mengsels wat hydrofieler maken: het voelt daardoor wat prettiger aan op de huid.