TEGEN DE INFLATIE : 10 % KORTING OP DE GRONDSTOFFEN IN WEBSHOP EN WINKEL !!!!!!! De winkel is open op koopzondagen van 13 uur tot 17 uur . Binnenkort worden de fysische workshops heropgestart. Stuur ons een mail op contact@herbacos.be indien wij u persoonlijk moeten informeren.
ONS TELEFOON NUMMER: +32 (0)9 225.45.22
 

Carnaubawas-Herbacos 50 gr

  • 4,92€4,43€

Carnaubawas Herbacos 50 gr - 10-1203-50 (Herbacos).

Verlanglijstje

Vergelijken

Excl. BTW: 3,66€

Beschikbaar: 100

Merk: Herbacos

Productcode: 10-1203-50

Tags:  CarnaubawasStabilisatorenWassenEmulgatorenHerbacos

Carnaubawas is afkomstig van de Brasiliaanse Carnaubapalmboom (Copernicia prunifera).  
De bladeren van deze boom produceren tijdens het droogteseizoen wasschilfers om uitdroging tegen te gaan.  
De was wordt uit de bladeren verkregen door ze stuk te slaan, de was te raffineren en vervolgens te bleken. 
Het is de hardste plantaardige was en heeft een smeltpunt tussen 80°C en 86°C.  Carnaubawas wordt ook de koningin der wassen genoemd.
Carnaubawas wordt vooral toegepast in de decoratieve cosmetica zoals lippenstiften,eye-liners, mascara, oogschaduw, e.d.  
Door het zeer hoge smeltpunt van de carnaubawas smelt cosmetica op basis van carnaubawas ook bij hogere zomertemperaturen niet.
Carnaubawas is beschikbaar in lichtgele schubjes.

houdbaarheid is  3 à 4 jaar 

Dosering:

In emulsies 0.2% (O/W        0.5 % (W/O)

In haarspoelingen 0.1  -  0.2 %

In lippenstiften 5 – 15 %

In lipgloss 3 – 6 %

In kajal, wenkbrauw of lipocntourpotloden 7 – 10 % 

 

Eenvoudig receptje voor lippenstift:

60 g ricinusolie

8 gr bijenwas wit

5 g carnaubawas

 

Deze producten samen smelten

 

Voor 1 lippenstift 5 gr van de hierboven gesmolten massa met 1 maatlepel parelmoerpigment mengen en in een lippenstiftgietvorm gieten en laten afkoelen, uit de gietvorm nemen en in een lippenstifthuls steken.