Beste klant HERBACOS gaat er NIET mee ophouden. Winkel blijft zeker open.
ONS TELEFOON NUMMER: 0474 52 48 68 - 09 225.45.22
 

Bijenwas geel Ph. Eur. 100 % puur-Huismerk 1000 g

Als je dit product bestelt, ontvangt u 3,57€ bonus waarde.

  • 35,74€

Bijenwas geel Ph. Eur. 100 % puur Herbacos 1000 g - 10-1202-1000 (Herbacos). Bijenwas wordt gebruikt als stabilisator en verdikker in cosmetica (crème, zalf, lippenbalsem, bodyboter, lippenstift, mascara, ...). Daarnaast heeft het ook een licht emulgere

Verlanglijstje

Vergelijken

Excl. BTW: 29,54€

Productcode: 10-1202-1000

Tags:  BijenwasgeelPh.Eur.100CeraFlava1000StabilisatorenWassenEmulgatorenHerbacos

Cera Flava...
Om de honing in de kast op te kunnen slaan, hebben de bijen raten nodig. Deze raten bouwen ze zelf met was die uitgescheiden wordt uit hun wasklieren.  De door bijen geproduceerde was is origineel transparant en de typische gele kleur ontstaat door de aanwezigheid van stuifmeel. 
 
Bijenwas heeft een relatief laag smeltpunt tussen 61 en 65 ° C en is op lichaamstemperatuur kneedbaar. Het voelt ietwat plakkerig maar hard aan en heeft een zoete honinggeur.
Bijenwas wordt gebruikt als stabilisator en verdikker in cosmetica  (crème, zalf, lippenbalsem, bodyboter, lippenstift, mascara, ...). Daarnaast heeft het ook  een licht emulgerende werking waardoor het gebruikt kan worden voor het maken van een 'coldcream'.  Bijenwas in een huidverzorgingsproduct zorgt tevens voor een beschermend laagje op de huid waardoor het bijzonder geschikt is voor cosmetica met beschermende eigenschappen en voor de verzorging van droge en schrale huid.
Daarnaast kan bijenwas kan ook gebruikt worden voor het maken van kaarsen en wassen voor kleding en schoenen.  Het dient ook als boenwas of als poetsmiddel voor onbewerkte houten voorwerpen en vloeren.  Bijenwas werd vroeger veel gebruikt op schepen. Met bijenwas hield men de katrollen soepel en maakte men hout luchtdicht en waterafstotend. Ook werd het gebruikt als basis ingrediënt in verf.
Als toevoeging aan levensmiddelen is het bekend als E-nummer 901.
Dosering in cosmetica: 2-25%