Uw one stop shop voor grondstoffen cosmetica en etherische oliën en verpakkingen.
Gratis verzending vanaf €120!

Neutrale crème

Neutrale crème

Dit is een crème die zowel voor gezicht, als lichaam kan gebruikt worden,

aan deze crème kunnen nog etherische oliën en andere actieve stoffen toegevoegd worden.

 

producten:

tegomuls (= emulgator, zorgt ervoor dat olie en water zich binden)

plantaardige olie (eigen keuze, vb jojobaolie, deze is geschikt voor alle huidtypes)

sheaboter ( = caritéboter) of cacaoboter (deze zorgt voor een bepaalde dikte, stabiliteit van de crème)

biokons, (zacht conserveringsmiddel, geeft een houdbaarheid van minimum 3 maand)

gedemineraliseerd water

materiaal:

verwarmingselement

vuurvaste maatbekers

glazen roerstaafje

thermometer

weegschaaltje

 

bereiding:

We maken eerst een vetfase

 (deze bevat enkel vette producten, daar deze ongeveer 1 jaar houdbaar zijn, kan je het teveel hiervan in een glazen pot koel bewaren tot de volgende bereiding)

vetfase:

25 gram tegomuls

60 gram plantaardige olie naar keuze vb jojobaolie, muskaatroosolie, arganolie, je kan ook verschillende oliën in 1 vetfase gebruiken

20 gram sheaboter (koudgeperst of geraffineerd) of cacaoboter (poeder of pastilles)

deze vetfase moet je smelten op ongeveer 70 ° C (best de temperatuur zo laag mogelijk houden, als alle producten gesmolten zijn is de vetfase ok)

 

Nu gaan we van een deel van die vetfase 40  gram crème maken (wens je echter een grotere hoeveelheid te maken dan neem je een veelvoud van de producten hieronder vermeld)

je neem 10 gram van de hierboven gemaakte vetfase en smelt die op 70°C

je warmt 30 gram of ml gedemineraliseerd water op  tot 70°c

en je giet het water al roerend bij de 10 gram warme vetfase, nog even blijven doorroeren toe de crème afgekoeld is.

Als de crème volledig afgekoeld is voeg je 8 druppels biokons toe (conservering van minimum 3 maand)

 

De bereiding is klaar! de consistentie van deze crème kan nog gedurende 24 u veranderen (dikker worden of vloeibaarder worden, afhankelijk van de gebruikte producten)

belangrijk bij een bereiding: temperatuur en voldoende roeren