Uw one stop shop voor grondstoffen cosmetica en etherische oliën en verpakkingen.
Gratis verzending vanaf €120!

Nieuwsbrief februari

In deze nieuwsbrief


- Aloe vera-olie

- Nieuwe verstuiver voor etherische olie: Whisper Pro-S van Sjankara

- Massage olies

- Recept: Deo crème


Aloë-vera olie (Aloe Barbadensis)

Aloë-vera olie is een zeer mild lichtgeel oliemaceraat van het binnenste van Aloë-vera bladeren. Aloë-vera olie heeft uitstekende hydraterende, kalmerende en herstellende eigenschappen. Bovendien stimuleert deze olie de huidvernieuwing waardoor aloë-vera olie een bijzonder geschikte huidolie is voor veelzijdig en dagelijks gebruik. Aloë-vera olie is ook geschikt voor geïrriteerde en beschadigde huid.


Nieuwe verstuiver voor etherische olie: Whisper Pro-S van Sjankara 


Dit nieuwe toestel werkt met een verstuivingsglas volgens het aerosol-principe.  De etherische olie doe je in het bijgeleverde groene flesje.  De luchtpomp creëert een overdruk en perst de etherische in de verstuifkop, die ervoor zorgt dat de etherische olie in een ultrafijne mist in de atmosfeer verstoven wordt.

Dit toestel is zowel geschikt voor een kleine ruimte vb een slaapkamer als voor een grote ruimte. Indien goed geplaatst kan de Whisper Pro S oppervlaktes tot 100 m2 aan.  Door te spelen met de verstuivingstijd en de intervaltijd kan je dit aan elke oppervlakte aanpassen.

Verstuivingstijd: 5, 10, 30, 60 s

Intervaltijd: 5, 10, 30 of 60 s

Werkingstijd: 30, 60 of 120 min of continu


Veranderen van etherische olie doe je door het flesje los te schroeven en leeg te gieten in een voorraadflesje.  Om geurbesmetting te voorkomen kun je best het flesje spoelen met wat neutrale reinigingsalcohol.  Daarna doe je de nieuwe soort etherische olie in het flesje en het toestel is weer klaar voor gebruik.


Te bestellen via mail of in de winkel.

Prijs: € 89,90


Massage olies


Bij veel massages wordt massageolie gebruikt. Er zijn echter heel veel mogelijke massageolies. Welke olie kun je nu het beste kiezen voor het geven van jouw massages? En waar moet je op letten?  Hieronder vind je alvast wat tips en trics. 


Natuurlijke ingrediënten

Kies voor een massageolie die is samengesteld uit natuurlijke ingrediënten, m.a.w. kies voor een massageolie op basis van plantaardige olies. Een massageolie met minerale ingrediënten, zoals producten met paraffine en vaseline, leggen een film op de huid, sluiten de huid af en zijn veel minder voedend dan plantaardige olies. Vermijd ook massageproducten met synthetische kleurstoffen, conserveermiddelen of andere chemische stoffen. 


Geur

Ook de geur van de massageolie die je gebruikt is belangrijk. Dit is een lastig punt, want geur heeft vooral ook te maken met persoonlijke voorkeur. Het is daarom een goed idee om de persoon die gemasseerd wordt te laten keizen uit verschillende etherische olies die kunnen toegevoegd worden aan de massageolie.  Typisch worden 20 dr etherische olie gebruikt in 100 ml massageolie.


Huidgevoel / huidverzorging

De keuze van de massageolie wordt mede bepaald door het soort massage: zacht, stevig, kort, lang, ... De massageolie zorgt hierbij voor de juiste gladheid.  Enerzijds moeten de handen van de masseur voldoende vlot over de huid glijden. Anderzijds mag de huid ook niet té glad worden.  Uiteraard zorgt een massageolie ook voor een verzorgde en gladde huid.  Verschillende plantaardige olies kunnen gecombineerd worden voor een optimaal huidgevoel en optimale huidverzorgende eigenschappen.


Een aantal voorbeelden van plantaardige olies die geschikt zijn voor massage

- Arnica olie is een maceraat van arnica (valkruid) in een andere plantaardige olie. Arnica olie stimuleert de doorbloeding, verwarmt en ontspant de spieren en heeft een positieve werking bij spierkramp en overbelaste spieren.  Vandaar is arnica olie zeer geschikt voor sportmassages.

- Zoete amandelolie is een algemene massageolie die geschikt is voor de meeste huidtypes (ook voor baby's).  Zoete amandelolie voelt vrij vet op de huid en is vooral geschikt voor zachte en/of lange massages.  Het heeft een kalmerende en verzachtende werking op de huid. Opgelet bij mensen met notenallergie.

- Jojoba olie is een zeer fijne olie.  Jojoba olie is eigenlijk geen echte olie maar een vloeibare was.  Om die reden wordt jojoba olie ook niet ranzig.  Jojoba olie is een zeer huidverzorgende olie die snel in de huid trekt en geen vet gevoel achterlaat.  Omwille van de huidverzorgende eigenschappen is jojoba olie een ideale olie om toe te voegen in mengsels of om puur te gebruiken voor een korte massage.  Jojoba olie is ook erg geschikt voor het een massage van het gelaat. 

- Calendula olie is een maceraat van calendula (goudsbloem) in een andere plantaardige olie.  Het wordt vooral gebruikt voor geïrriteerde huid.  Het is een helende en verzachtende olie.

- Sint-janskruid olie is een maceraat van Sint-jans bloemen in een andere plantaardige olie.  Het is vooral geschikt voor droge, schrale, ruwe of door de zon verbrande huid.  Na massage met Sint-janskruid olie geen blootstelling aan de zon vermits deze olie de huid lichtgevoelig maakt.  

- Druivenpitolie is een geschikt olie voor massages omwille van zijn zachtheid en gladde structuur.  Het wordt snel door de huid opgenomen zonder kleverige resten achter te laten.  Het maakt de huid soepel en vitaal.


Recept: Deo crème


Super simpel, maar h
éél effectief!

Deze deo wordt in een potje geschept.  Dit betekent dat je een beetje deo op je vingers moet doen en onder je oksels moet smeren.


Benodigdheden voor 30 g deo crème
10 g maiszetmeel (maizena)
10 g natriumbicarbonaat (baking soda)
13 g kokosvet
10 dr farnesol
4 dr EO cipres
4 dr EO salie
6 dr petitgrain


Materialen
Weegschaaltje
Roerstaafje
Beker van 100 ml
Potje van 50 g


Werkwijze
Smelt het kokosvet au bain-marie.
Voeg het maiszetmeel en het natriumbicarbonaat erbij.
Roer tot alles mooi gemengd is.
Laat afkoelen tot onder 40°C en voeg de farnesol en de etherische olie toe.
Schep in een potje.

Succes!PS Ben je wat onzeker over het maken van dit product?  

Schrijf je dan snel in voor één van onze workshops!


Meer recepten vind je hier!