Uw one stop shop voor grondstoffen cosmetica en etherische oliën en verpakkingen.
Gratis verzending vanaf €120!

Nieuwsbrief - Cursussen en pakketten lichaamsverzorging

Hallo allemaal,


Het zijn heel aparte tijden... 

De huidige situatie maakt het volgen van leuke, toffe en creatieve workshops en cursussen op locatie heel moeilijk.
Maar daar is een oplossing voor!


Achemilla biedt je online cursussen aan voor het maken van producten voor lichaamsverzorging. De cursussen van Alchemilla worden gegeven door Anja Blondeel, herborist, aromatherapeut en gezondheidstherapeut.  Anja geeft al jaren live cursussen over het maken van verzorgingsproducten en heeft deze nu in een online jasje gegoten. 


Wil je altijd al eens zelf een dagcrème maken, een bodylotion, een verzorgende lippenstift, babyzalf, haarshampoo of douchegel? Wil je graag leren hoe dit kan met enkel natuurlijke ingrediënten? Dat kan nu met de online cursussen voor lichaamsverzorging van Alchemilla. De cursussen vind je hier:  Onmiddellijk naar de cursussen


Je verwerft nieuwe kennis zonder dat je daarvoor de deur uit hoeft! Je leert op je eigen tempo en je volgt de cursus waar en wanneer je wilt.
Maar je staat er niet alleen voor want als je vragen hebt dan is er een permanente ondersteuning beschikbaar via e-mail met de lesgeefster Anja!
Hoe fijn is het om in je eigen omgeving jouw gewenste creatieve cursus te volgen!


De cursussen zijn een combinatie van e-books, downloadbare PDF's en filmpjes.  Op die manier zie je ook echt hoe alle producten eruit ziet, je ziet de handelingen en het eindresultaat.


En om je nieuwe kennis ook meteen in praktijk te kunnen brengen is er bij elke cursus ook een Herbacos pakket beschikbaar met grondstoffen.  De pakketten vind je hier: Onmiddellijk naar de pakketten


Volgende cursussen en bijhorende pakketten zijn beschikbaar:


Antivirale aromatherapie

In deze cursus leer je welke etherische olies antivirale eigenschappen hebben. 

Je leer de verschillende gebruiksmethodes kennen en de veiligheidsvoorschriften.

Je leert ook enkele eenvoudige maar heel bruikbare recepten maken aan de hand van duidelijke video's: verstuivers, borstzalf, badzout, badolie, handspray, ...Crèmes en lotions

In deze cursus leer je hoe je crèmes en lotions maakt: dagcrème, nachtcrème, reinigingsmelk, bodylotion, handcrème enzovoort. Je krijgt heel wat recepten aangereikt, maar ook heel veel achtergrondinformatie. Een aantal recepten zijn duidelijk uitgelegd in filmpjes zodat je de producten, de handelingen en de finesses ziet en begrijpt.

Je leert echter niet alleen om een recept zomaar te volgen en na te maken. Je leert eveneens de verschillende producten kennen die nodig zijn voor het maken van een crème of lotion én hoe je deze producten op een correct manier gebruikt. 

Eens je deze kennis hebt gaan we een stapje verder en leer je hoe je zelf een recept kunt uitschrijven voor een crème of lotion. Op die manier leer je zelf experimenteren en producten maken.


Zalven en lipverzorging

In deze cursus leer je hoe je zalven, balsems en lipverzorging maakt: wondzalf, parfumbalsem, babyzalf, verzorgende lippenstift enzovoort. Je krijgt heel wat recepten aangereikt, maar ook veel achtergrondinformatie. Een aantal recepten zijn duidelijk uitgelegd in filmpjes zodat je de producten, de handelingen en de finesses ziet en begrijpt.  

Je leert echter niet alleen om een recept zomaar te volgen en na te maken. Je leert eveneens de verschillende producten kennen die nodig zijn voor het maken van een zalf, een balsem of lipverzorging én hoe je deze producten op een correcte manier gebruikt.

Eens je dee kennis hebt gaan we een stapje verder en leer je hoe je zelf een recept kunt uitschrijven voor een zalf of voor lapverzorging  Op die manier leer je zelf experimenteren en producten maken!


Shampoos en douchegels

In deze cursus leer je hoe je shampoos en douchegels maakt. Je krijgt heel wat recepten aangereikt, maar ook heel veel achtergrondinformatie. Een aantal recepten zijn duidelijk uitgelegd in filmpjes zodat je de producten, de handelingen en de finesses ziet en begrijpt. 

Je leert echter niet alleen om een recept zomaar te volgen en na te maken. Je leert eveneens de verschillende producten kennen die nodig zijn voor het maken van een shampoo en douchegel én hoe je deze producten op een correct manier gebruikt. 

Eens je deze kennis hebt gaan we een stapje verder en leer je hoe je zelf een recept kunt uitschrijven voor een shampoo of douchegel. Op die manier leer je zelf experimenteren en producten maken!I


Gels en serum (beschikbaar in de loop van december)

In deze cursus leer je hoe je gels en serums maakt: anti-muggen gel, aftersun gel, anti-aging serum, ooggel enzovoort. Je krijgt heel wat recepten aangereikt, maar ook heel veel achtergrondinformatie. Een aantal recepten zijn duidelijk uitgelegd in filmpjes zodat je de producten, de handelingen en de finesses ziet en begrijpt.

Je leert echter niet alleen om een recept zomaar te volgen en na te maken. Je leert eveneens de verschillende producten kennen die nodig zijn voor het maken van een gel of serum én hoe je deze producten op een correct manier gebruikt. 

Eens je deze kennis hebt gaan we een stapje verder en leer je hoe je zelf een recept kunt uitschrijven voor een gel of serum. Op die manier leer je zelf experimenteren en producten maken!


Badproducten en deodorants (beschikbaar in de loop van januari)

In deze cursus leer je hoe je badproducten en deodorants maakt: badpralines, badzout, badschuim, deospray, deocrème enzovoort. Je krijgt heel wat recepten aangereikt, maar ook heel veel achtergrondinformatie. Een aantal recepten zijn duidelijk uitgelegd in filmpjes zodat je de producten, de handelingen en de finesses ziet en begrijpt.

Je leert echter niet alleen om een recept zomaar te volgen en na te maken. Je leert eveneens de verschillende producten kennen die nodig zijn voor het maken van badproducten en deodorants én hoe je deze producten op een correct manier gebruikt. 

Eens je deze kennis hebt gaan we een stapje verder en leer je hoe je zelf een recept kunt uitschrijven voor een badproduct of deodorant. Op die manier leer je zelf experimenteren en producten maken!


De pakketten vind je onder de rubriek pakketten op de website van Herbacos: www.herbacos.be

De curssussen vind je op de website van Alchemilla: www.alchemilla.shop


Hou het veilig en hopelijk tot binnenkort in de winkel of online,

Het Herbacos team