ONS TELEFOON NUMMER: 0474 52 48 68 - 09 225.45.22
 

Recept handgel met ontsmettende etherische olie

Gepost door: Katrien Aantal keren gelezen: 770 Commentaren: 0

Recept handgel met ontsmettende etherische olie

Benodigdheden voor 280 ml:

Fase 1 :

  • 250 ml water (lichtjes verwarmen)
  • 2,5 ml aloë Vera 10-voudig (oplossen in het water) dit is niet noodzakelijk
  • 0,75 gr PNC 400 (gelvormer) (oplossen in het water aloë Vera mengsel)
  • 2 gr Glycerine toevoegen (hydratatie)

Fase 2 :

  • 25 ml cosmetisch basiswater (gedenatureerde alcohol 96°)
  • 2,5 ml (+/-50 dr)etherische olie tea tree oplossen in de alcohol
  • 2,5 ml (+/-50 dr)etherische olie ravintsara oplossen in de alcohol

Fase 2 bij fase 1 voegen en goed schudden of roeren.

download recept

Aanbevolen producten

Tea tree bio etherische olie-Herbacos 10 ml
4,32€ Ex Btw: 3,57€

Beschrijving:Melaleuca alternifoliaEigenschappen:Tea Tree is een essentiële olie die al lang haar verdienste bewezen heeft.Ze wordt gebruikt in een groot aantal verzorgingsproducten (zeep, shampoo, badolie) en in cosmetica producten.Daarbovenop is het ook een zeer betrouwbaar onderdeel van de medische en familiale aromatherapie.De grote vraag naar tea tree heeft er vandaag voor gezorgd dat er in Australië plantages ontstaan zijn die zich uitstrekken over duizenden hectaren.Van oudsher bekend om zijn eigenschappen:- Sterk breedspectrum antibacterieel- Schimmeldodend- Antiparasitair- Antiviraal en afweerstimulerend- Huidbescherming tijdens radiotherapie sessiesSamenstelling: - Aromatische moleculen: terpineol 1,4, γ-terpineen- Gedistilleerd deel: bladGebruiksaanwijzing:Voor alle aandoeningen is externe toepassing ideaal.3 tot 4 druppels op de huid gemasseerd, 3 maal daags gedurende 5 tot 6 dagen volstaan dikwijls om de ziekte te stoppen.Voorzorgsmaatregelen:Kan een evenwichtige maaltijd en een gezonde levensstijl niet vervangen.De aanbevolen dosering niet overschrijden.Buiten aanwijzing van een huisarts of een apotheker, niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding en bij kinderen tot 3 jaar.Droog bewaren, beschermen tegen licht en warmte...

Toevoegen
Alcohol cosmetisch basiswater type 611-Herbacos 250 ml
6,02€ Ex Btw: 4,98€

Gedenatureerde alcohol voor het maken van eau de toilette, parfums, deo's..

Toevoegen
Glycerine 86,5 % vloeibaar plantaardig-Herbacos 50 gr
3,14€ Ex Btw: 2,60€

INCI naam: Glycerin Glycerine is een polyalcohol, wat wil zeggen dat het meerdere hydroxygroepen heeft (gewone alcohol ethanol heeft er maar één van). Het is een stof die veel voorkomt in de natuur, want glycerine maakt onderdeel uit van bijna alle oliën en vetten waar het met vetzuren is verbonden. De aanwezigheid van drie hydroxygroepen betekent dat glycerine (net zoals suiker dat 5 hydroxygroepen heeft) vocht kan vasthouden en het ook uit de omgeving kan onttrekken. De hydroxygroepen hebben veel affiniteit met  het watermolecuul en vormen er makkelijk een verbinding mee. Eén glycerine molecuul houdt in totaal maar liefst 6 water moleculen vast! Dit verklaart de rol van glycerine als humectant of – populair gezegd- als hydraterende stof voor de huid. Het is wellicht één van de oudste vochtvasthoudende middelen. Er is al heel lang een discussie gaande of de vochtvasthoudende eigenschappen van glycerine de huid inderdaad kunnen hydrateren of juist uitdrogen. Als er vocht aan de omgeving wordt onttrokken, dus ook uit de huid zelf, kan dit in theorie betekenen dat je de huid juist uitdroogt. Theoretisch gezien zou het in pure vorm inderdaad het geval kunnen zijn. Maar in werkelijkheid gebeurt het niet. Zelfs met hogere concentraties van glycerine. Bovendien vormt glycerine slechts deel uit een cosmetisch product – vaak rond 2-5%. Maar zelfs in producten met hogere concentraties van glycerine wordt wel de hydraterend effect opgemerkt en niet de uitdroging. Om de effectiviteit van glycerine te verhogen wordt het vaak gecombineerd met stoffen die de huid gedeeltelijk afsluiten en daarmee de vochtverlies voorkomen. Hoewel het een polyalcohol is, moet het niet worden verward met alcohol (waarmee vaak ethanol wordt aangeduid). Het effect van glycerine op de huid is anders, dan van ethanol. In de gebruikelijke concentraties is het niet uitdrogend of irriterend. Glycerine kan ook worden gebruikt om de dikte (viscositeit) van de cosmetische producten bij te stellen. In parfums kan glycerine worden toegevoegd als een fixeermiddel. In zepen is glycerine een vaste component omdat het een resultaat is van de verzepingsreactie tussen vetten (oliën) en natrium hydroxyde (zie aldaar). Deze reactie leidt tot de vorming van de zouten van vetzuren (wat eigenlijk zeep is) en glycerine. Glycerine is hier een bijproduct dat nooit wordt verwijdert omdat het niet schadelijk is, maar juist goed is voor de huid. Glycerine is niet toxisch en niet irriterend. Het is een huideigen stof die in het menselijk lichaam normaal voorkomt.dosering:in emulsies : 2 - 5 %  bij zeer droge huid tot 10 %in haarverzorging en shampoo : 1-3 %niet warmtegevoeligwateroplosbaarin de verwarmde of  afgekoelde waterfase verwerkenbest in o/w emulsie verwerken..

Toevoegen
Gelvormer PNC 400-Herbacos 30 g
4,51€ Ex Btw: 3,73€

Inci: Natriumcarbomeer (Sodium Carbomer)Natriumcarbomeer is een veelgebruikte gelvormer. Je kan natriumcarbomeer gebruiken om haarstyling gel te maken (haargel), maar ook voor een gezichtsgel of andere verzorgende gel, zoals bijvoorbeeld aftershave-gel. Ook geschikt voor gebruik in deo-rollers.Het vormt waterheldere gel met een pH van 6-7. In warm water is gelering effectiever dan in koud water.Verwerking: Oplossen in water en vervolgens verder verwerken.Toepassing concentratie: 0,1 - 1,5%..

Toevoegen
Ravintsara bio etherische olie-Ladrôme 10 ml
7,39€ Ex Btw: 6,97€

Latijnse naam: Cinnamomum camphora cr lineolProductie: Distillatie Herkomst: Madagascar.Gebruikt deel: blad.Chemotype: 1,8 cineol, sabineen, alfa-terpineol.Voedingssupplement, biologisch gecertificeerd.Aanbevolen gebruik:Oraal gebruik: 1 à 3 druppels verdund in een theelepel honing of plantaardige olie, 2 à 3 maal per dag.Mogelijk gebruik:Verspreiding: 1 uur in de woonkamer.Inhalatie: 4 tot 5 druppels in een kom met heet water of op een tissue.Voorzorgsmaatregelen voor gebruikOverschrijd de aanbevolen dagelijkse dosis niet. Niet aanbevolen tijdens zwangerschap en borstvoeding en voor kinderen onder de 8 jaar oud. Niet gebruiken als vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl...

Toevoegen
Aloë vera 10-voudig concentraat-Herbacos 10 ml
2,22€ Ex Btw: 1,83€

Aloë vera is een vochtvasthoudende gel uit de Aloë vera plant.   Aloë vera heeft een hydraterende, verzachtende, ontstekingswerende en herstellende werking op de huid.  Ook geschikt voor geïrriteerde huid.10-voudig geconcentreerde Aloë vera wordt gebruikt als toevoeging in bereidingen van hydraterende crèmes en bodymilks.  Ook in een after-sun is het een ideale toevoeging omwille van zijn kalmerende, verkoelende en herstellende werking op de huid.  Dosering : op 10 gr bereiding 8 druppels Aloë vera 10-voudig..

Toevoegen

Gerelateerde Posts

Stel uw vraag