WORKSHOPS OP VERZOEK. Wens je een workshop in groep te organiseren ( vrijgezellen, verjaardag ...) , wij kunnen dit voor u regelen. Voor meer info stuur je maar een mailtje.
ONS TELEFOON NUMMER: 0474 52 48 68 - 09 225.45.22
 

Cetylalcohol-Herbacos 50 gr

Als je dit product bestelt, ontvangt u 0,18€ bonus waarde.

  • 1,84€

Cetylalcohol 50 gr - 10-1204-50 (Herbacos).

Verlanglijstje

Vergelijken

Excl. BTW: 1,52€

Beschikbaar: 46

Productcode: 10-1204-50

Tags:  CetylalcoholStabilisatorenWassenEmulgatorenHerbacos

INCI: Cetylalcohol - 
Cetylalcohol is een emulgator en stabilisator voor crèmes. 
Als emulgator wordt  het meestal als co-emulgator gebruikt, dit is een emulgator die naast een andere emulgator wordt gebruikt om te zorgen voor een betere en stabielere emulsie.
Het kan echter wel als enige emulgator worden gebruikt, bijvoorbeeld in crèmespoelingen.
Als stabilisator maakt het crèmes minder gevoelig voor ontmenging: een crème wil altijd weer schiften in een waterlaag en een olielaag, een beetje cetylalcohol maakt dit risico vaak kleiner.
Daarnaast zorgt cetylalcohol ook voor iets dikkere crèmes.  Is de crème wat dunner uitgevallen dan bedoeld dan kan het recept vaak worden verbeterd door toevoeging van 1-2% cetylalcohol.
Tenslotte kan cetylalcohol zalven en andere watervrije mengsels wat hydrofieler maken: het voelt daardoor wat prettiger aan op de huid
Cetylalcohol is een vetalcohol gemaakt van kokos-/palmolie.  Het is vast, wasachtig en wit van kleur (witte, glanzende schubjes).  Het smeltpunt ligt rond 49°C.