Beste klant, de winkel zal op maandag 9 augustus 2021 gesloten zijn.
ONS TELEFOON NUMMER: +32 (0)9 225.45.22
 

Rokonsal conserveringsmiddel-Herbacos 10 ml

  • 3,30€

Rokonsal - conserveringsmiddel 10 ml - 42-0803-10 (Herbacos).

Verlanglijstje

Vergelijken

Excl. BTW: 2,73€

Beschikbaar: 100

Merk: Herbacos

Productcode: 42-0803-10

Tags:  RokonsalConserveringsmiddelenHerbacosBenzyl AlcoholGlycerinBenzioc AcidSorbic AcidPH 5.4

Rokonsal - conserveringsmiddel werkt in een zure omgeving (PH onder 5.4)

INCI : Benzyl Alcohol, Glycerin, Benzioc Acid, Sorbic Acid

dik vloeibaar zachtjes naar amandel geurend breedband conserveringsmiddel,

bestaat uit verschillende natuurindentische in glycerine opgeloste conserveringssubstanties, die BIDH conform zijn.

goede huidverdraagbaarheid

de uitgangscomponenten zijn : Benzoëzuur, Sorbinezuur, en Benzylacohol, dit zijn oorspronkelijk geur- en aromastoffen die in verschillende planten voorkomen, maar hedendaags toch synthetisch aangemaakt worden

ECOCERT - BIDH conform en in natuurcosmetica toegelaten.


Benzyl Alcohol (= phenylmethanol) is voor de amandelgeur verantwoordelijk, zit in oa jasmijn, ylang ylang, Tuberose, dosering als conserveringsmiddel tot 1% op afgewerkt produkt


Benzoëzuur (benzoic acid) komt in de natuur in benzoë hars voor, komt ook in bepaalde soorten bessen voor, ook in honing- en melkproducten,

eerder lipophyl (vetoplosbaar) dan hydrophyl (wateroplosbaar) en kan zich daardoor afzetten in de vetfase, werkt groeiremmend op gisten en schimmels

de zouten hieruit (sodium benzoate) zijn goed wateroplosbaar en worde als conserveringsmiddel gebruikt in voeding en cosmetica,

werkt best in een zuur PH lager dan 5.4) milieu.

meer anti-schimmel dan anti-microbiëel.


Sorbinezuur (Sorbic Acid) (Potassium Sorbate) stamt oorspronkelijk af uit de vruchten van de wilde lijsterbes (Sorbus Aucupuria) vermindert de groei van gisten en verlengt daardoor de houdbaarheid van cosmetica en voeding.

mengt zich beter in de volledige emulsie dan benzoëzuur door zijn hydrophiele (water minnend) karakter

werkt uitstekend in een zuur (PH lager dan 7) milieu.

deze 3 stoffen kunnen onverdraagbaarheid op de huid veroorzaken, doch wordt dit als een goed huidverdraagbaar en onmisbaar conserveringsmiddel aanzien.

kan toegepast worden in emulsies, shampoo's en douchegels, in zuiver waterige oplossingen vermengt Rokonsal niet volledig.

licht bacteriedodend en remt de groei van schimmels en gisten af.

dosering :

in shampoo en douchegel : 0.2 %

emulsies : 0.3 - 1 %  ph(zuurtegraad) van de emulsie aanpassen( Rokonsal - conserveringsmiddel

INCI : Benzyl Alcohol, Glycerin, Benzioc Acid, Sorbic Acid

dik vloeibaar zachtjes naar amandel geurend breedband conserveringsmiddel,

bestaat uit verschillende natuurindentische in glycerine opgeloste conserveringssubstanties, die BIDH conform zijn.

goede huidverdraagbaarheid

de uitgangscomponenten zijn : Benzoëzuur, Sorbinezuur, en Benzylacohol, dit zijn oorspronkelijk geur- en aromastoffen die in verschillende planten voorkomen, maar hedendaags toch synthetisch aangemaakt worden

ECOCERT - BIDH conform en in natuurcosmetica toegelaten.


Benzyl Alcohol (= phenylmethanol) is voor de amandelgeur verantwoordelijk, zit in oa jasmijn, ylang ylang, Tuberose, dosering als conserveringsmiddel tot 1% op afgewerkt produkt


Benzoëzuur (benzoic acid) komt in de natuur in benzoë hars voor, komt ook in bepaalde soorten bessen voor, ook in honing- en melkproducten,

eerder lipophyl (vetoplosbaar) dan hydrophyl (wateroplosbaar) en kan zich daardoor afzetten in de vetfase, werkt groeiremmend op gisten en schimmels

de zouten hieruit (sodium benzoate) zijn goed wateroplosbaar en worde als conserveringsmiddel gebruikt in voeding en cosmetica,

werkt best in een zuur (ph lager dan 7) milieu.

meer anti-schimmel dan anti-microbiëel.


Sorbinezuur (Sorbic Acid) (Potassium Sorbate) stamt oorspronkelijk af uit de vruchten van de wilde lijsterbes (Sorbus Aucupuria) vermindert de groei van gisten en verlengt daardoor de houdbaarheid van cosmetica en voeding.

mengt zich beter in de volledige emulsie dan benzoëzuur door zijn hydrophiele (water minnend) karakter

werkt uitstekend in een zuur (PH lager dan 7) milieu.

deze 3 stoffen kunnen onverdraagbaarheid op de huid veroorzaken, doch wordt dit als een goed huidverdraagbaar en onmisbaar conserveringsmiddel aanzien.

kan toegepast worden in emulsies, shampoo's en douchegels, in zuiver waterige oplossingen vermengt Rokonsal niet volledig.

licht bacteriedodend en remt de groei van schimmels en gisten af.

dosering :

in shampoo en douchegel : 0.2 %

emulsies : 0.3 - 1 %  ph (zuurtegraad) van de emulsie aanpassen met Melkzuur (PH onder 5.4)

Rokonsal is stabiel tot 80°C,( je kan die dus reeds in de waterfase van een emulsie oplossen), kan ook in de handwarme emulsie vermengd worden

houdbaarheid van bereidingen met Rokonsal : 3- 6 maand

dosering :

tensideachtige bereidingen (shampoo,...) : 0.2%

emulsies (crèmes) : 0.3 - 1 %  (1 à 2 dr / 10 g afgewerkt product)