TIJDELIJKE ACTIE OP AANKOOP ENKEL VIA WEBSITE - 10 % DIRECTE KORTING ( niet op verpakking)
ONS TELEFOON NUMMER: 0474 52 48 68 - 09 225.45.22
 

Niacinamide Vitamine B3-Huismerk 50 g

Als je dit product bestelt, ontvangt u 0,55€ bonus waarde.

  • 6,11€5,49€

Niacinamide Vitamine B3 50 g - 33-0475-50 (Herbacos).

Verlanglijstje

Vergelijken

Excl. BTW: 4,54€

Productcode: 33-0475-50

Tags:  NiacinamideCosmetischewerkstoffenLecithineVitaminesZonbeschermingHerbacosVitamine B3

Niacinamide, ook wel bekend als vitamine B3, is de amide van nicotinezuur (niacine). In feite is niacinamide de INCI-naam van de meer wetenschappelijke term nicotinamide, en wordt gebruikt om de eventuele negatieve associatie met de term nicotine te voorkomen. Nicotinezuur is wezenlijk anders dan nicotine in tabak, en is in plaats van schadelijk juist cruciaal voor de gezondheid. En wat betreft de huid heeft niacinamide echt een geweldige uitwerking!

Nicotinamide structuurformule

Niacinamide versterkt de barrièrefunctie en vermindert uitdroging van de huid
Het aanbrengen van niaciamide op de huid heeft een stabiliserend effect op de barrièrefunctie van de huid door het stimuleren van de aanmaak van het huidproteïne keratine en de aanmaak van ceramiden (de vetmoleculen die medeverantwoordelijk zijn voor de structuur en het functioneren van de huid). Dit effect is onder andere terug te zien in het feit dat de opperhuid beter in staat is vocht vast te houden en de hoornlaag beter gehydrateerd is (Christman et al., 2012; Draelos et al., 2005; Gehring, 2004).Niacinamide vermindert acné

Niacinamide heeft een ontstekingsremmende werking, zowel wanneer het oraal wordt ingenomen als wanneer het wordt aangebracht op de huid (Shalita et al., 1995; Niren, 2006). Shalita en collega’s toonden in 1995 aan dat een gel met 4% nicotinamide een vergelijkbaar effect heeft in de behandeling van acné als een gel met 1% van het antibioticum clindamycine. Voordeel van niacinamide ten opzichte van clindamycine, is dat niacinamide acné bestrijdt zonder het risico op resistentie voor antibiotica te vergroten! Soortgelijke onderzoeken die sindsdien zijn uitgevoerd, geven hetzelfde resultaat (Kaymak & Önder, 2008; Shahmoradi et al., 2013).

Daarnaast is uit onderzoek van Draelos et al. (2006) gebleken dat een huidsmeersel die 2% niacinamide bevat, de talgproductie in significante mate verminderde. Een verminderde talgproductie zorgt ervoor dat poriën minder snel verstopt raken, waardoor het ontstaan van acné voorkomen kan worden. Extra voordeel van een lagere talgproductie, zeker voor mensen met een vette huid, is dat de gezichtshuid hierdoor minder glimt!

Niacinamide vermindert rosacea
Draelos en collega’s publiceerden in 2005 de uitkomsten van een onderzoek naar het effect van het aanbrengen van niacinamide op een gezichtshuid met rosacea.  Gebruik van de gezichtscrème met niacinamide leidde ertoe dat de symptomen van rosacea afnamen: de huid was minder droog, had minder ontstekingen en met name het erytheem (de rode huidskleur ten gevolge van vaatverwijding) verminderde. Bij 79,2 % van de vrouwen was er na 2 weken al verbetering te zien en na 4 weken was er bij 95,7% van de vrouwen verbetering te zien. Het enige symptoom wat niet verbeterde was de gebroken bloedvaatjes.

Niacinamide vermindert tekenen van huidveroudering Er zijn diverse onderzoeken uitgevoerd naar de effecten van huidsmeersels met 5% niacinamide op de tekenen van huidveroudering. Resultaten hiervan zijn de volgende: niacinamide verminderd hyperpigmentatie, rode vlekken, vaalheid/geligheid veroorzaakt door glycatie (versuikering van de huid) en fijne rimpels, en verbeterde daarnaast ook de elasticiteit van de huid (Bissett et al., 2004, 2005, 2009; Fu et al., 2010; Hakozaki, 2002; Kawada et al., 2008).

de werking ervan alleen is aangetoond bij huidsmeersels met een concentratie van tussen de 2 en 5% (met name bij de verouderde huid)