Vanaf heden Getrouwheidskorting van 10 % op grondstoffen.
ONS TELEFOON NUMMER: +32 (0)9 225.45.22
 

Gelvormer Xanthaan gom transparant 30 g

Als je dit product bestelt, ontvangt u 0,39€ bonus waarde.

  • 3,92€

Gelvormer Xanthaangom transparant 30 g - 10-1305-30 (Herbacos).

Verlanglijstje

Vergelijken

Excl. BTW: 3,24€

Beschikbaar: 100

Merk: Herbacos

Productcode: -217015

Tags:  GelvormerXanthaangomtransparantStabilisatorenWassenEmulgatorenHerbacos

Xanthaan (ook wel xanthaangom genoemd) is een gelvormer en verdikker die door natuurlijke micro-organismes (de bacterie Xanthomonas campestris) gemaakt wordt door gisting. Na het gisten wordt de xanthaan verkregen door het te laten neerslaan in alcohol, waarna het gedroogd en gemalen wordt.  

Door zijn stabiliserende, verdikkende en tegelijk huidvriendelijke eigenschappen wordt xanthaan niet enkel als gelvormer gebruikt (voor deodorants, huidgels, haargels, enz) maar ook als stabilisator voor warme of koude emulsies en als verdikker voor tandpasta's, douchegels of shampoo's.  Gels met xanthaan voelen licht en aangenaam aan op de huid. Met "xanthaan transparant" verkrijg je een heldere, transparante gel.

Xanthaan is oplosbaar in water maar klontert gemakkelijk (in vergelijking met gewone xanthaan lost "xanthaan transparant" iets beter op). Wanneer je de oplossing een uurtje laat staan (en regelmatig roert) lossen de klontertjes op. Om klontervorming te vermijden kan xanthaan ook gedispergeerd worden in wat alcohol (96%) .  Vervolgens voeg je er het water aan toe onder voortdurend roeren. Xanthaan kan ook gedispergeerd worden in een oliefase of in glycerine.

Xanthaan is stabiel over een breed pH bereik (zowel in zuur als in basis milieu) maar verliest haar kleefkracht al vrij snel boven de 30°C.

Dosering: 0.5-5%