Uw one stop shop voor grondstoffen cosmetica en etherische oliën en verpakkingen.
Gratis verzending vanaf €120!

Nieuwsbrief oktober

In deze nieuwsbrief

- Lipbalsems in de media
- Jojoba olie
- Nieuw in de winkel: gemmo therapie
- Inhalator voor de neus
-
Recept verzorgende lippenstiftLipbalsems in de media

Recent berichtte test-aankoop over lipbalsems die minder goed (tot zelfs slecht) scoren omwille van de aanwezigheid van minerale oliën. De aanwezigheid van minerale oliën in lipbalsems kan immers aanleiding geven tot bepaalde (ernstige) gezondheidsproblemen (vermits een product dat op de lippen aangebracht wordt ook gedeeltelijk in het lichaam terecht komt).

In het assortiment van Herbacos vind je lipbalsems van verschillende merken die uitsluitend vervaardigd zijn met plantaardige ingrediënten.

Daarnaast is het zelf maken van een lipbalsem ook zeer eenvoudig.  Een recept voor een verzorgende lippenstift vind je onderaan deze nieuwsbrief of op de website bij de receptjes.


Jojoba olie (Simmondsia chinensis)

Jojoba olie wordt geperst uit de zaden van de Simmondsia chinesis (een struik die voorkomt in woestijngebieden in het noorden van Mexico en het zuiden van de Verenigde staten).  Jojoba olie is goudgeel van kleur en neutraal van geur.  Jojoba olie is eigenlijk geen echte olie, maar een was die vloeibaar is bij kamertemperatuur.  Om die reden wordt jojoba olie ook niet echt ranzig.  Het leunt heel dicht aan bij menselijk huidsmeer en is daardoor zeer waardevol in de huidverzorging.  Jojoba olie is een goede basisolie voor alle huidtypes en trekt zeer snel in de huid. Door zijn uitstekende dieptewerking werkt jojoba olie hydraterend, maakt het de huid glad en soepel, werkt het regulerend, verstevigd het bindweefsel en voorkomt rimpels.  Daarnaast geeft jojoba olie een zeer lichte zonnebescherming.


Nieuw in de winkel: gemmo therapie

Gemmotherapie is de jongste tak uit de fytotherapie.  Gemmotherapie maakt gebruik van de embryonale weefsels van planten zoals knoppen, scheuten, kiemen en wortelvezels.  deze embryonale weefels bevatten alle eigenschappen (zowel biochemische als energetische) van de toekomstige volledige plant (zowel van bladeren, bloemen, vruchten, stengels, wortels, ...).  Gemmotherapie is een holistische benadering.  Dit betekent dat het zowel werkzaam is op het fysieke en energetische vlak als op het psychische en emotionele vlak.

De gemmotherapie is beschikbaar als preparaat afkomstig van één plant of als complex (synergetische samenstelling van verschillende planten).

De toepassingen zijn velerlei zoals drainage, stimulatie, regeneratie, remineralisatie, regulatie, ...  Gemmotherapie kan ingezet worden voor het ganse gezin.


Inhalator voor de neus

Een inhalator voor de neus (of neus stick) is een interessant alternatief voor neusdruppels.  Ze zijn handig in gebruik en gemakkelijk om mee te nemen. De neus sticks bij Herbacos zijn op basis van etherische olie.  Afhankelijk van het merk en de soort bevatten ze etherische olie van eucalyptus, cajeput, ravintsara, niaouli, pepermunt, grove den, rozemarijn, hyssop, enz...  Naast etherische olie kan een inhalator voor de neus ook propolis bevatten.


Recept verzorgende lippenstift

Een ongelofelijk zachte en verzorgende lippenstift op basis van jojoba olie!


Benodigdheden voor 2 lippenstiften


3,5 g cacaoboter

2,8 g cetylalcohol

2,8 g bijenwas

7 g jojoba olie

eventueel: 2 - 3 druppels levensmiddelenaroma (vb kers, kokos, mango, ...)


Materialen

1 beker van 100 ml

roerstaafje

weegschaaltje

thermometer

2 lippenstifthulsjes


Werkwijze

Smelt cacaoboter, cetylalcohol, bijenwas en jojoba olie samen au-bain-marie.

Wanneer alles gesmolten is, het levensmiddelenaroma toevoegen.

Giet in de lippenstifthulsjes (gieten tot de vloeistof op een "bolletje" staat).

Volledig laten afkoelen voor gebruik!

SUCCES!


PS Ben je wat onzeker over het maken van dit product?  

     Schrijf je dan snel in voor één van onze workshops!


Meer recepten vind je hier!